Vyhľadávanie

Naši najúspešnejší za rok 2013

12.05.2014 22:46

      V marci  sa uskutočnilo v Komárne vyhodnotenie najúspešnejšieho športovca a športového kolektívu mesta Komárno za rok 2013.

     Primátor mesta Komárno prijal najúspešnejších športovcov a športové kolektívy, ktorí reprezentovali naše mesto a dosiahli úspechy na Majstrovstvách Slovenska, či na významných medzinárodných podujatiach.

JEDNOTLIVCI: 

    Medzi vyhodnotenými jednotlivcami  bol junior, kajakár  Daniel Szokol. Dano, ako ho v kajakárni všetci poznajú, patrí medzi húževnatých pretekárov. Trénovať začal pomerne skoro pod vedením trénerky Kristíny Medovčíkovej už ako 9-10 ročný chlapec. Keď mal 10 rokov, dostal príležitosť zasúťažiť  si  na domácej  vode  na Veľkej cene Komárna. Nakoľko ešte v tomto období neboli vytvorené kategórie 9  a 10 ročných chlapcov, súťažil spoločne  s  11 ročnými kajakármi.  Dano si však už tu počínal veľmi dobre.

     Toto bol moment,  odkedy sa začala jeho pretekárska dráha a v poli 11 ročných chlapcov  sa už vedel presadiť a neustále sa posúval dopredu. Jeho víťazné ťaženie na pretekoch sa začalo v ďalšom roku, keď vo svojej vekovej kategórii- chlapcov 11 ročných,  zaznamenával jedno víťazstvo za druhým.     

   V žiackych kategóriách ho neskôr trénoval  František Dosudil a po prechode do kategórie kadetov ho viedol tréner Vojtech Halmo.  V súčasnosti sa Dano opäť pripravuje pod vedením trénera  Františka Dosudila.

     V roku 2013 obsadil na majstrovstvách Slovenska na krátke trate dve druhé miesta. Pekný úspech dosiahol v Račiciach na Súťaži olympijských nádejí, kde v K2 spoločne s Eduardom Rebrom obsadili vo finále na 200 metrov 5.miesto, na 500 metrov  6.miesto a v K1 na 200 metrov obsadil Dano 8.miesto.

 

KOLEKTÍVY

     V kategórii športových kolektívov sa najúspešnejšími v našom meste stala  K4 veteránov v zložení Ladislav Broczky, Tibor Bukovský, Marek Ďurčo a Ladislav Ódor.

      Ich úspešné vystúpenie na majstrovstvách sveta veteránov v talianskom Turíne malo veľký ohlas aj na úrovni nitrianskeho kraja. Aj tu si naša úspešná K4 prevzala ocenenie Najúspešnejší kolektív kraja.

     Sú to vynikajúci ľudia, ktorí  si ocenenie určite zaslúžili. Dosahovali výborné výsledky v mládežníckych kategóriách.  Už niekoľko rokov opäť zarezávajú popri svojej práci, rodinným povinnostiam na tréningoch. Sú veľkou oporou aj pre mladých kajakárov, ktorým radia a pomáhajú. 

Predstavme si ich bližšie:

Ladislav BROCZKY- je viacnásobným juniorským  majstrom Slovenska a Československa, na  Majstrovstvách sveta juniorov v Račiciach v roku 1993 obsadil dvakrát 4.miesto,   

Tibor BUKOVSKÝ bol juniorským reprezentantom SR, zúčastnil sa na svetovom a európskom šampionáte v maratóne,  v K2 súťažil spoločne s Ladislavom Broczkým,

Marek ĎURČO- viacnásobný juniorský majster Slovenska v K4 a medailista na pretekoch SP juniorov  spoločne s L.Broczkym,  P.Náhlikom a P.Dominom

Ladislav ÓDOR- víťaz pretekov Svetového pohára juniorov v K2 na 500 m a 1 000 m spoločne s Ervinom Karvašom  a získavali prvenstvá na juniorských a dorasteneckých regatách. 

Blahoželáme.

 

Fotogaléria: Naši najúspešnejší za rok 2013

Táto fotogaléria je prázdna.