Vyhľadávanie

ZMENA NA POSTE PREDSEDU KLUBU

03.04.2015 15:41

      Dňa 02.04. 2015 sa uskutočnila členská schôdza Kajak & kanoe klubu Komárno.

 

      Na tejto schôdzi sa svojej funkcie vzdal dlhoročný predseda klubu Ing. Tibor Soós.   Ako uviedol, odstúpenie z postu predsedu klubu zrelo v ňom už dávnejšie. Cíti, že je potrebné odovzdať štafetu novej nastupujúcej generácii, ktorá bude zapálená pre túto náročnú prácu.

 

    Ing. Tibor Soós pôsobil vo funkcii predsedu od roku 1987 a je veľkým prínosom pre rozvoj nášho klubu,  rýchlostnej kanoistiky nielen v Komárne, ale aj na Slovensku a na medzinárodnej úrovni. Bol známy ako funkcionár, ale   ľudia ho poznali predovšetkým ako  trénera.

 

   V jednom z početných rozhovorov povedal, že pre toto žije, je to jeho životný štýl, jeho radosť a považuje to nie za stratený, ale za získaný čas.

 

    Zostáva naďalej ako člen klubu a ponúkol pomoc novému predsedovi a vedeniu klubu.  Jeho bohaté skúsenosti, ktoré za dlhé roky pôsobenia na tomto poste získal, sú neoceniteľné.    

     

   Po odsúhlasení vzdania sa funkcie Ing. Tibora Soósa z postu predsedu klubu

sa pristúpilo k voľbe nového predsedu .  Za predsedu klubu bol jednohlasne

zvolený Mgr. Ladislav Broczky.

 

     Mgr. Ladislav Broczky je kajakárom, v komárňanskom klube vyrastal. Bol úspešný v mládežníckych kategóriách, viacnásobným majstrom Slovenska a Československa a v roku 1993 na Majstrovstvách sveta juniorov v  Račiciach obsadil dve 4.miesta. Vyštudoval Fakultu telesnej výchovy a športu. V súčasnosti pôsobí ako tréner kajakárov  najmladšej vekovej kategórie.

      

   Chlapci a dievčatá v našom klube ho poznajú ako aktívneho pretekára v kategórii veteránov, v ktorej sa stal aj majstrom sveta.  Prístupom v tréningovej príprave, či výkonmi na pretekoch  je pre nich veľkým vzorom.

 

    Novozvolený predseda klubu vyjadril, že  jeho cieľom je  vytvárať podmienky pre rozvoj rýchlostnej kaoistiky,  prispieť k tomu, aby komárňanský klub napredoval a patril opäť  medzi najlepšie kluby na Slovensku.