Vyhľadávanie

MAJSTROVSTVÁ EURÓPY JUNIOROV-VIKTOR DEMIN MAJSTROM EURÓPY

04.07.2011 05:12

      Na Majstrovstvách Európy juniorov v rýchlostnej kanoistike dosiahol vynikajúci úspech komárňanský kajakár Viktor Demin,ktorý spoločne s Máriom Jančom v K2 na 500 metrovej trati získal titul majstra Európy. Obaja juniori v sobotňajšom finále v K2 na 1 000 metrovej trati obsadili výborné 2.miesto.

   Na 1 000 metrovej trati sa v K1 predstavil Roderik Dobosi, ktorý vo finále B obsadil 8.miesto a patrí mu tak konečná 17.priečka.

    Dávid Pálmay mal spoločne s Denisom Myšákom, Richardom Vassom a Dávidom Višváderom dobre rozbehnutú jazdu v K4 na 1 000 metrovej trati, keď si v rozjazde vybojovali priamy postup do finále. V sobotňajšie finále dopádlovali do cieľa napokon na 8.mieste.

   Na 1 000 metrovej trati sa predstavila Roberta Pelantová, ktorá sa v K1 po druhom mieste v rozjazde a prvom mieste v semifinále  umiestnila vo finále na peknom 6.mieste.

    Poslednou reprezentantkou komárňanskej kanoistiky, ktorá sa na šampionáte predstavila, bola Katka Horváthová. V K1 na 200 metrovej trati si vybojovala účasť v  B-finále, v ktorom skončila na 9.mieste a obsadila  konečné18.miesto..

   Roberta Pelantová a Katka Horváthová sa spoločne s Patríciou Drienovskou a Nikolou Zatlkajovou  v K4 junioriek na 500 metrovej trati do finále nepre­­bojovali.

   Zo slovenských reprezentantov si vybojoval na 1 000 metrovej trati bronzovú medailu štvorkajak  pretekárov do 23 rokov v zložení  Marek Krajčovič, MatejMichálek, Gábor Jakubík a Zoltán Tóth.