Vyhľadávanie

Slávnostný GALAVEČER

31.01.2015 05:04

        23.januára 2015 sa v Bratislave v DK Ružinov uskutočnil slávnostný Galavečer pri príležitosti vyhlásenia výsledkov NELO Slovenský pohár a ankety Kanoista roku 2014.

       Na tomto podujatí sa zúčastnilo viac ako 300 hostí – pretekári, funcionári  Slovenského zväzu rýchlostnej kanoistiky, pozvaní hostia a samozrejme aj rodičia. Jedným z najvýznamnejších hostí boli  predseda NR SR pán Peter Pellegrini. Slávnostný večer moderoval Boris Bergendi, generálny sekretár SZRK.

        Na pódiu Veľkej sály DK sa postupne striedali víťazi v jednotlivých kategóriách od 11 ročných po juniorov a seniorov. Poháre pre najlepších odovzdávali bývalí vynikajúci kajakári a kanoisti, medailisti z olympiády, či svetových a európskych šampionátov ako aj  tréneri.

      V pozadí na pódiu bolo umiestnených celkom 6 lodí značky NELO, ktoré si vybojovali  víťazi v kategórii kadetov a juniorov. Bol to pekný počin  pána Miroslava Miča, predajcu lodí značky NELO na Slovensku  v spolupráci so SZRK, ktorí sa v  roku 2014 dohodli  na spolupráci a rozhodli sa  venovať lode pre úspešnú nastupujúcu generáciu mladých rýchlostných kanoistov.

 

     Z nášho klubu sa víťazmi vo svojich kategóriách stali:

- Peter Christopher Léránt v kategórii  kanoe chlapci 12 roční - tréner Oliver Koczkás,

- Dávid Koczkás v kategórii kanoe chlapcov 14 roční- tréner Oliver Koczkás,

- Samuel Szépe, v kategórii kajak chlapci 12 roční- tréner Attila Ambrus,

- Mariana Petrušová v kategórii kadetiek- 15 a 16 ročných kajakárok  - tréner Ladislav   Polhammer.

     Kadetka Mariana Petrušová, reprezentantka nášho klubu, za 1.miesto v rámci Slovenského pohára a výkony v roku 2014  získala krásny bielomodrý kajak značky NELO.              

 

    Pohár za tretie miesto v hodnotení oddielov v rámci NELO Slovenský pohár  si za náš klub prevzal šéftréner František Dosúdil.

 

    Veľmi očakávaným bolo vyhlásenie ankety Kanoista roku 2014, keď na veľkú radosť priaznivcov rýchlostnej kanoistiky predovšetkým z Komárna,  sa  Kanoistom roka 2014 zalúžene stal Erik Vlček a potešilo nás aj druhé miesto Juraja Tarra. Tretie miesto v ankete získal Peter Gelle.

 

     Erik Vlček a Juraj Tarr získali aj ocenenie za výkon roka, keď sa v Moskve na svetovom šampionáte stali dvojnásobnými majstrami sveta v K2 na 500 m a 1000 m.

     Za výborné výsledky sa na 2.mieste v kategórii posádka roka umiestnila K4  s našim Viktorom Deminom. Bolo to za vynikajúce 2.miesto na Majstrovstvách Európy a 5.miesto na Majstrovstvách sveta v Moskve.     

      Diváci v sále si pred každým vyhlásením víťazov v jednotlivých kategóriách mohli pozrieť krátke video o víťazovi a po odovzdaní cien pán Boris Bergendi vyspovedal ocenených športovcov a na jeho otázky na telo odpovedali nielen športovci, ale aj hostia, ktorí ocenenia udeľovali.

 

    Po tejto milej slávnosti potom pokračoval Galavečer slávnostnou večerou, nechýbala ani hudba a pred polnocou tombola.

 

    Bol to príjemný večer, ktorý sa niesol v duchu spoločného stretnutia  ľudí, ktorých spája rýchlostná kanoistika a šport.   

   Všetci športovci a tréneri však už naplno pokračujú v zimnej príprave na novú sezónu, ktorá už pomaly, ale iste klope na dvere.

VÝSLEDKY  ankety KANOISTA ROKA 2014

 

KAJAKÁR

1. Erik Vlček

2. Juraj Tarr

7. Viktor Demin

KANOISTA

1. Matej Rusnák

KAJAKÁRKA

1. Martina Kohlová

JUNIOR

1. Eduard Rebro

2. Daniel Szokol

4. Adam Botek

9. Ákos Obert

POSÁDKA

1. K2 Juraj Tarr, Erik Vlček

2. K4 muži Viktor Demin, Marek Krajčovič, Gábor  Jakubík, Matej Michálek

5. K4 juniori – Adam Botek, Alexander Bóri, Patrik Stránský, Pál Horváth

6. K4 Erik Vlčej, Juraj Tarr, Martin Jankovec, Peter Gelle,

7. Daniel Szokol, Eduard Rebro

TRÉNER ROKA

Peter Likér

Radovan Šimočko

Félix Masár