Vyhľadávanie

MAJSTROVSTVÁ SLOVENSKA NA DLHÉ TRATE-NOVÁKY 2012

16.05.2012 22:13

   V dňoch 12. až 13.mája sa v Novákoch uskutočnili Majstrovstvá Slovenska v rýchlostnej kanoistike na dlhé trate. 26 pretekárov z nášho klubu, ktorí sa pripravujú pod vedením trénerov Ladislava Polhammera a Vojtecha Halma, získali celkom 6 titulov majstrov Slovenska, 7 druhých miest a jedno tretie miesto. V celkovom bodovom hodnotení oddielov obsadili pekné druhé miesto.

    Najúspešnejšími pretekárkami nášho oddielu sa stali Roberta Pelantová a Marianka Petrušová. Obe sa stali dvojnásobnými majsterkami Slovenska, keď zvíťazili vo svojich vekových kategóriách v K1 a v K2. Majstrovské tituly si vybojovali ešte Katka Horváthová v K2 junioriek, Lisa Gamsjäger v K2 žiačok 13  a  14 ročných, Mátyás Kara v C1 chlapcov 13 ročných, Adam Botek a Dano Szokol v K2 kadetov.

    Druhé miesta obsadili Lisa Gamsjäger v K1 dievčat 13 ročných, Ákos Obert v K1 chlapcov 13 ročných, Adam Botek v K2 kadetov,  Balázs Lőrincz v K1 juniorov a spoločne s Oliverom Mikušom z ŠGT v K2 juniorov, Katka Horváthová v K2 junioriek a v K2 mužov Ladislav Broczky a Tibor Bukovský.

  Radim Kráľ spoločne s Martinom Vajdom z Tatranu  zavŕšili úspešné vystúpenie komárňanských kajakárov tretím miestom v kategórii  K2 mužov.  

 

     Oproti predchádzajúcim majstrovstvám boli okruhy na Nováckom jazere  skrátené a pretekári absolvovali namiesto troch okruhov 4 okruhy a 500 m rovinku. V každej disciplíne prebehli zaujímavé súboje a preteky tak boli plné zvratov a prekvapení. 

    Ákos Obert do posledných metrov súperil so svojim tradičným rivalom zo Šamorína Csabom Zalkom, cieľom ako prvý však prešiel Csaba Zalka a Ákos obsadil veľmi pekné druhé miesto. Veľmi pekný výkon podali 13 ročné divčatá Lisa Gamsjäger a Marianka Petrušová, ktoré v K2 dievčat 13 a 14 ročných s prehľadom zvíťazili a v K1 dievčat 13 ročných opäť dominovali. Víťazkou v tejto kategórii sa stala Marianka Petrušová a druhé miesto obsadila Lisa Gamsjäger.

    14 ročný Mátýas Kara nás ako jediný reprezentoval v C1.  Získal majstrovský titul a v záverečnom finiši nenechal nič na náhodu.

    Zaujímavé boli preteky kadetov, kde si najmä v obrátkach chlapci nič nedarujú. Adam Botek s Danom Szokolom boli vo vedúcej skupine, no po jednej z obrátok sa vytvorila dvojčlenná skupina s Patrikom Stránskym z TATRANU a Adamom Botek. V závere mal viac síl Patrik Stránsky  a Adamovi patrí zaslúžene druhé miesto. Dano Szokol napokon dopádloval na štvrtom mieste.         

    V kategórii juniorov Balázs Lőrincz dokázal, že patrí medzi najlepších juniorov a v záverečnom finiši nedal svojim súperom šancu.

    Roberta Pelantová a Katka Horváthová triumfovali v K2  junioriek. V K1 prvé miesto si v tesnom súboji napokon vybojovala Roberta Pelantová, s minimálnym rozdielom- 0.157 s.     

    V kategórii mužov boli do súťaže prihlásení Ladislav Broczky a Tibor Bukovský, svojou jazdou vyškolili mladších kolegov a do cieľa prišli na veľmi peknom  2.mieste.

SÚHRN FINÁLOVÝCH VÝSLEDKOV:

K1 chlapci 13 roční: 2. Ákos Obert, 9. František Brandt, 15. Adam Farkas,

K1 chlapci 14 roční: 5. Viktor Keszan, 11. Dávid Németh,

K2 chlapci 13 a 14 roční: 4. Ákos Obert, Viktor Keszan, 10. František Brandt, Dávid Németh,

C1 chlapci 14 roční: 1. Mátýas Kara,

K1 dievčatá 13 ročné: 1. Mariana Petrušová, 2. Lisa-Maria Gamsjäger, 7. Réka Szabóová, 9. Anita Konečná, 11. Jolana Csicsová,

K1 dievčatá 14 ročné: 5. Alexandra Krkošková,

K2 dievčatá 13 a 14 ročné: 1. Lisa-Maria Gamsjäger, Mariana Petrušová, 4. Réka Szabóová, Alexandra Krkošková, 6. Jolana Csicsová, Anita Konečná ,

K1 kadeti: 2. Adam Botek, 4.Daniel Szokol, 11. Michael Szabó, 13. Adam Horváth, 23. Peter Farkas,

K2 kadeti: 1.Adam Botek, Daniel Szokol, 8.Adam Horváth, Michael Szabó,

K1 kadetky: 6. Vanesa Szépeová,

K1 juniori: 2. Balázs Lőrincz,

K2 juniori: 2. Balázs Lőrincz, Oliver Mikuš /Trenčín/,

K1 juniorky: 1. Roberta Pelantová, 2. Katarína Horváthová,

K2 juniorky: 1. Roberta Pelantová, Katarína Horváthová,

K1 muži: 6. Michal Petruš, 8. Ladislav Broczky, 12. Radim Kráľ, 13. Tibor Bukovský,

K2 muži: 2. Ladislav Broczky, Tibor Bukovský, 3. Radim Kráľ, Martin Vajda /TAT/, 4. Michal Petruš, Martin Bobek /ŠKP/

Fotogaléria TU