Vyhľadávanie

ZAČIATOK SEZÓNY 2011

09.05.2011 22:52

 

      Kalendár pretekov v rýchlostnej kanoistike čoskoro otvorí naplno svoju novú kapitolu. O tom, že tento termín sa nezadržateľne blíži, svedčí aj skutočnosť, že komárňanská kajakáreň čoraz viac začína pripomínať včelí úľ. Rieka Váh a Nitra, posilňovňa, ihrisko, či hrádza pri Váhu sú zaplnené tréningovými skupinami chlapcov a dievčat  od najmladších vekových kategórií až po seniorov a aj našich bývalých pretekárov- veteránov.

       Okrem domácich pretekov, ktoré budú prebiehať v období od mája až do októbra, sa uskutočnia aj významné medzinárodné preteky. Pre juniorov a pretekárov do 23 rokov to budú koncom júna Majstrovstvá Európy v Záhrebe a juniorov čakajú ešte koncom júla Majstrovstvá sveta v Brandenburgu.                           

      Seniori si svoje sily zmerajú v júni  v srbskom Belehrade  na Majstrovstvách Európy.  Pozornosť priaznivcov a fanúšikov najmä komárňanskej kanoistiky však bude určite smerovať v auguste do Szegedu na Majstrovstvá sveta seniorov, kde sa bude rozhodovať o miestenkách na olympiádu v Londýne v roku 2012.   

       Nesmieme zabudnúť ani na šampionáty v maratóne. Ten európsky sa uskutoční v júli vo Francúzsku a svetový šampionát v októbri v ďalekom Singapure.     

         Všetkým našim kajakárom, kajakárkam a kanoistom želáme všetko len to najlepšie, budeme držať palce, aby sa im darilo a podarilo sa im naplniť ich ciele a želania.